Ny mobil 2

Här delar jag med mig av tidigare kurser & retreats, tankar & idéer och annat som faller mig in. 

Det är ett tag sedan jag skrev här i min blogg. Jag har varit ute på en resa, en resa som påverkat mig både till kropp och själ. Jag hörsammade min inre längtan och har väckt upp mina kunskaperna som Shaman. Jag har träffat fantastiska kurs-kompisar och vi har verkligen delat både sådant som tillhör detta livet och tidigare liv. Möten som har varit enkla, sanna, tuffa och ljuvliga. Under utbildningen har jag öppnat upp mig för allt det fantastika som det innebär att vara en själ här och nu - en del av universum. 

En del av det som har hänt mig är jag får budskap av Saint Germain, en uppstigen mästare. Han är en profet för Vattumannen tidsålder som vi går in i 2023. Han kommer med den lila läkande flamman. Han har skapat Saint Germains världsfond som kommer att vara den ekonomiska modellen för Vattumannens ålder. Han tillhör det vita brödraskapet och arbetar sida vid sida med Jesus. 
Jag kommer att dela de buskap som jag får med er, här på min blogg.

Håll ut ljuset kommer närmare till allt fler. Fler och fler känner av och tar emot ljuset. Även om de inte känner så tar alla emot. Vi segrar, vi tar över. Mörker, korruption och manipulation är snart ett minne blott. Morgondagens ljus står inför dörren. Kärlek, gemenskap, omtanke och empati kommer att vara den nya tidens melodi. Var tålmodig, vi är med er hela tiden.
Saint Germain/gm Lotta


 

Läs hela inlägget »

Dagarna bara flyger iväg och vi lämnar en härlig och intensiv sommar med Leijonportalen och otroligt starka energiaktiviteter från jorden och solen bakom oss. Vi närmar oss hösten med stormsteg. Nu närmast står en fullmåne inför dörren. Passa på och gör dig av med allt skräp, allt du bär på som du vill släppa. Sådant som du är färdig med, sådant som du inte behöver eller vill ha kvar längre. Det kan var tankar, oro, vanor, föreställningar, minnen, gamla sår och relationer. På andra sidan fullmånen står det en massa spännande och väntar oss. Ju mer vi befriar oss och renar oss ju lättare kan vi ta emot ljus och kärlek. Precis som en fjäril kastar vi nu av oss puppans skal och flyger iväg. 

Att rena sig handlar både om att rena den fysiska kroppen som den själsliga sidan. Jag är gärna en språngbräda för dig till ett nytt och hälsosammare liv. Som Energiterapeut hjälper jag hela dig. 

 Under hösten kommer jag att starta upp samtalsgrupper där vi talar om allt mellan himmel och jord dvs allt som är viktigt i livet. 
Vi formar samtalen efter gruppens aktuella behov. Jag skickar med insikter, visdomar och verktyg att använda i vardagen. 

Nästa gång är den 2 oktober kl 14.00 hemma hos mig på Sanda,Fyrbåksvägen 21.

FLYG HÖGT!

Läs hela inlägget »

Att få utbilda sig och vidga sina insikter och kunskaper är inte bara stimulerande, det ger mig en fantasktik energi. Redan som liten flicka var jag väldigt nyfiken och vetgirig. Jag minns mina stunder tillsammans med min farfar och stjärnkikaren, då jag fick följa med honom och se himmlavalvet i närbild. Jag glömmer aldrig det min farfar sa, om allt det fantastiska vi såg "Lotta, du skall veta att ju mer du lär, ju mer vet du att du så lite vet". Så minnesvärt och så sant!

När jag idag står med bara fötter i gräset och betraktar stjärnorna, känner jag kraften från jorden och universums energi. Jag känner en vördnad och ödmjukhet över att jag är en del av alltet och att jag kan använda energin till att hjälpa andra.
 Det är verkligen ett wow!

Livet är spännande och fantastiskt - vill du veta mer så följ med mig och mina kolleger Angelica Bill och Jennie Claesson den 3- 4 September 2022 till en härlig energihelg på Liste gård, Norrlanda, Gotland. Se mer info under fliken retreats.

Läs hela inlägget »

Mitrokondriell dysfunktion är ett begrepp som innebär att våra mitokondrier, våra cellers kraftverk, inte fungerar optimalt. Det är ett tillstånd som läkarvetenskapen börjar koppla ihop med vanliga folksjukdomar, kronisk trötthet och psykisk ohälsa.
Inuti våra celler finns en liten organell som kallas mitokondrie. Det är i den som den mesta energin vi stoppar i oss i form av mat, omvandlas till energi som cellen kan använda. ATP är en energirik molekyl som cellen kan utnyttja varje gång den behöver det för en energikrävande process. 
De mest energikrävande processerna finns i vår hjärnan, hjärta och i musklerna.
Därför är det viktigt att du stannar upp och tar dig funderare över vilka förutsättningar du ger dig själv.
-Hur lever du?
-Hur ser din miljö ut?
-Vilken mat äter du?
-Hur sover du?
-Vilken fysisk aktivitet gör du?

DU BLIR VAD DU ÄTER, TÄNKER OCH GÖR!
 

Läs hela inlägget »

Många kunder kommer till mig med långvarig ihållande smärta eller med smärta som kommer och går. Det flesta har vandrat genom sjukvården utan att få den hjälp de behöver. De upplever att de inte blivit lyssnad till och inte blivit trodd på. Min uppgift som hälsorådgivare och terapeut är att ta mig tid att lyssna och att lyssna bakom orden och lägga ett "pussel". Ett ohälsotillstånd har oftast inte en bakomliggande orsak, utan de är flera faktorer som bidrar till problemet.
Vi benar i problemen och de råd och de behandlingar som jag ger dig har med hela livet att göra. Arbete, familj, sömn, mat ,stress, trivsel och hur du ser på dig själva - vem är du?  
Hur tänker du och hur hanterar du livet?

Vi är energivarelser och allt hänger ihop!
Du är en helhet du är en del av allt och jag behandlar dig som en helhet.
Allt kan du läka ut - det är ditt ansvar.
Jag är oerhört tacksam om jag får vara ett reskap i din läkeprocess:) 
 

Läs hela inlägget »

Oj vad tiden går och nu så närmar vi oss våren. Jag och mina kolleger Maud, Angelica och Jennie planerar nu inför hälsoretreat i mars på Fårö. Det är så roligt att få möta alla nya människor för att umgås och som är sugna på nya kunskaper och insikter vad gäller livet och att ha hälsa.  Det finns några platser kvar!
Kom ihåg att du är skapt för att njuta, och världen är full av saker att njuta av!
 

Läs hela inlägget »
Etiketter: fårö mars 2022

Det är nu tredje gången som jag och mina kolleger har haft en Hälsohelg på Fårö. Jag är verkligen från hjärtat tacksam att få dela med mig av mina kunskaper hur vi kan skapa balans i kropp sinne och själ. Det är en ynnest att få träffa människor i olika åldrar, var än i livet de befinner sig och utbyta tankar och erfarenheter. Det här att träffas i verkliga livet är så värdefullt och berikande. Våra Hälsohelger kommer vi att fortsätta med så håll utkik och boka in dig. Nästa planerade Hälsohelg på Fårö blir hösten 2022.

Läs hela inlägget »

Planerade evenemang får ändras och andra blir till min glädje fullbokade. Så är livet, i ständig i förändring!
Ibland får jag frågan varför inte livet bara kan få vara att va, att leva enkel och lätt? 
För mig är svaret ganska enkelt. Ingenting i hela universum stå still, ingen utveckling sker när det är staus quo. Vi behöver möta motstånd för att kunna utvecklas. I motståndet får du hitta lösningar och hantera saker och ting kanske på ett nytt sätt. Du lär och får ett annat perspektiv. Du och jag finns här och nu på denna planet för att lära och utveckla oss själva.

Det är precis som årstiderna vi behöver variationen som årstiderna bjuder på, för må bra. Höstens tid är mer stillsam. Efter sommarens intensiva tid med sina utsvävningar är det nu tid för mer lugn och ro, tid att reflektra och rening.
Kroppen behöver få sin höststädning och dina goda vanor och rutiner skall på plats igen. 

Är du redo för hösten! Jag är det, så välkommen och höra av dig till mig om du behöver hjälp  med höststädningen. Du får en hälsogenomgång, god råd, renande och balanserande behandlingar. Har du smärtproblematik någonstans så hjälper jag dig även med det.  

 

Läs hela inlägget »

Det var med stor förväntan som vi mötte upp våra deltagare på Fårö i slutet på mars. En helg där vi bjöd på  spännande ämnen som Epigenitik, Kvantfysik, Mindfullness, Meditation och Healing. Jag och mina kolleger Angelica och Jennie möttes av mycket värme, nyfikenhet och gemenskap.  Tänk vad mycket en helg kan göra! Så många intryck, andra  perspektiv, förändrade tankarbanor, känslor, individuella råd och verktyg att hantera vardagen med. Men framför allt nya insikter som radikalt förändrar förståelsen för livet.  Kopplingen mellan kropp, sinne och själ och vilka grundläggande effekter den har på våra liv.
DU ÄR SÅ MYCKET MER ÄN DEN DU TROR!

Läs hela inlägget »
Etiketter: energimedicin
Ny Ayurveda massage utbildning Lotta Bergqvist på Gotland

Det är så roligt att få erbjuda dig en ny möjlighet och välkomnar dig till min nya Ayurveda utbildning, där jag lär dig  en Abhyanga massage som är en Ayurvedisk helkroppsmassage.
Det är en terapeutisk behandling med örtbaserade oljor som är Dosha specifik.  Utbildningen är för dig som gått 3 steg i Ayurvedautbildningen. Vi varvar med att få och ge massage under två dagar samt en uppföljningsdag. Kostnaden för hela kursen är 5300 kronor inkl massageoljor.
Efter genomförd och godkänd utbildning erhåller du ett diplom.
Utbildingen håller jag den 26 september och 10 oktober 2021.
Välkommen med din intresseanmälan.

Läs hela inlägget »

Välkommen till mig och din resa mot hälsa i balans!